sunnuntaina

Pomppufiilis!

Otin keskiviikkona muutamia pomppuja pystyille ja parhaimmillaan se nousi 90cm korkeuteen. Varasin myös torstaiksi maastoestetunnin Riian kanssa ja siitä nyt tarkempi selostus.


Aloitettiin sileällä pellolla pari kierrosta ravia ja pari laukkaa ja sen jälkeen pieni tukki. Siihen ravilähestyminen ja laukannosto ylittäessä. Tämä onnistui hyvin, samoin isompi tukki joka oli n. 70cm. Hevonen ei katsonut ja kuski oli hyvin mukana! Sen jälkeen alettiin menemään "venytettyä" ja kavennettua S-tietä. Ensimmäisellä S:n suoralla oli punainen mökki, tähän tultiin hyvin, sopivassa temmossa ja hyps yli, sen jälkeen piitkä rauhallinen mutka ja tukki, se meni myös hyvin. Mutta mitä alkaa kuski seuraavassa mutkassa sekoilemaan, vaihtelemaan hevosen laukkaa joita tuli yhden mutkan aikana kolme! Noh... tilanne rauhoittuu ja hyps viimeisen tukin yli. Naurettiin siinä että meikäläinen menee vähän omatoimisia maastoesteitä :D
Tämän jälkeen oli vuorossa hauta. Siihen siis ravissa ja hyps yli. Meikäläinen pelkää hautoja yli kaiken, joten jäin AINA suusta kiinni, onneksi hevonen menee kumminkin yli. Jatketaan siitä puoli-coffinille, eli hauta-kaksi laukkaa-tukki. Ensin ei meinattu osua tukille, mutta kun muistaa vasemman pohkeen niin jo alkaa toimimaan!
Tämän jälkeen oli vurossa sianselkä-viisi laukkaa-veteen, käydään pellolla kääntymässä ja takaisin laukassa. Hevonen ei meinannut veden jälkeen pysyä lapasessa!
Tätä tehtiin muutama kerta ja lähdettiin takaisin samalle pellolle josta aloitettiin. Siinä tehtävänä oli kolmen esteen radanpätkä joka oli myös harrasteluokassa 19.5. Eli ensin tukki, sen jälkeen vankkuri (kaksi tukkia alla, yksi päällä ja sillä on muusta tehdyt "renkaat"), tiukka mutka ja perään risu. Tämä onnistui SUPER hyvin! Lähdettiin vielä lopuksi ihan ensimmäiselle pellolle jossa otettiin muutaman kerran hautaa. Sehän alkoi jo toimimaan kun kuski heitti kirjaimellisesti ohjat pois!


Riia lähti tänään... On vähän haikea fiilis, sen kanssa tuli kuitenkin ensimmäisen kerran tehtyä hommia maaliskuusta asti. Paljon tuli koettua sen kanssa ja saan ikuisesti olla kiitollinen Elisalle siitä, mitenkä hän luotti minuun ja antoi tehdä suoraan sanottuna hevosen kanssa mitä tahansa! Kiitos!

Olen viettänyt nyt kaksi päivää kaverin kanssa rannalla ja huomenna ollaan lähdössä Kuopioon. Todistus oli ihan hyvä, ka 7,5. Blogi jatkaa samallailla kesän yli, postaan aina kun saan kuvia ja on kerrottavaa. Mutta pidemmittä puheitta, Hyvää kesää kaikille blogin lukijoille! Yrittäkää pitää järki päässä ja housut jalassa! (;


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti